Twitch Yayıncısı Elden Ring’i Sadece Beynini Kullanarak Oynadı

Twitch Yayıncısı Elden Ring’i Sadece Beynini Kullanarak Oynadı

Twitch yayıncısı Perrikaryal’ın kanalını açtığınızda, kafa derisine yapışmış on dört, alışılmadık siyah sensörle FromSoftware’ın destansı rol yapma oyunu Elden Ring’i oynadığını görebilirsiniz. Bugün erken saatlerde bir bilgi akışı sırasında söylediği gibi, araştırmacıların beynin elektriksel aktivitesini kaydetmek için kullandıkları ve Elden Ring’i eller serbest oynamasına izin verecek şekilde yeniden tasarladığı bir şey olan sadece eğlence için elektroensefalogram (EEG) cihazı.

Yayıncı Bandai Namco, Perri’nin adı bir nöronun hücre gövdesi olan perikaryona atıfta bulunuyor gibi görünüyor, oyunu oynamasına yardımcı olmak için beyin aktivitesini anahtar bağlara nasıl bağladığını anlatan bir klibe “Tamam, ne ve nasıl,” Twitter’da espor muhabiri Jake Lucky tarafından yanıtı geldi.

Ancak beyninizle bir oyun oynamak, Elon Musk’ın 2021’de beyin-bilgisayar arayüzü şirketi Neuralink teknolojisini kullanarak Pong oynayan bir maymunun videosunu yayınladığında halkı şok etmeye çalıştığı bir şey, size bir avantaj sağlamaz.
Kaynak: https://kotaku.com/twitch-streamer-elden-ring-play-brain-eeg-perrikaryal-1850024234

Bu gönderiyi paylaş